Välkomna till årets jobbigaste tempolopp i Göteborg!

Har du konserverat din sommarform? Hur står du dig mot kompisarna? Här får du svaret, svart på vitt! Backen som skall tämjas är 2.5 kilometer lång med en skönt förrädisk lutning som ökar successivt och blir riktigt brant just när benen är som tröttast. Precis som ett riktigt bergstempo skall vara med andra ord! Barn- & nybörjarlasserna kör till klykan vid kolonilotterna. Hisingens Cykelklubb välkomnar dig till en tuff utmaning.

När: Onsdagen den 13 september kl. 18.30.
Var: Starten går vid GLTK’s lokaler på Töpelsgatan

Anmälan

Anmäl dig nu

Vi föredrar föranmälan så att vi hinner förbereda startlistor men det går bra att efteranmäla sig på tävlingsdagen.

Efteranmälan innebär troligtvis en sen start.

Blir du bergakungen?

Vem kommer först upp till TV-masten på Brudaremossen? Samma bana kommer att användas som i tidigare Bergakungentempon (Se nedan).
Resultatet kommer att redovisas efter loppet vid startplatsen och på Göteborgs CF’s hemsida.
Alla klasser kör upp till masten utom nyb som kör till parkeringsplatsen vid kolonistugorna.

Tempolopp med knorr

Bergakungatempot ingår som en deltävling i Göteborgsserien och är en så kallad serietävling. Vill du vara med och tampas i slutställningen i Göteborgsserien måste du dels vara medlem i en av Göteborgs cykelklubbar och dels ha en tävlingslicens. Men alla cyklister oavsett klubb eller erfarenhet är välkomna att delta. Om du inte har licens måste du teckna engångslicens på plats (och tävla för en SCF-förening).

Tempolopp är inom cykelsporten en tävlingsform där de deltagande cyklisterna startar med ett visst tidsintervall för att i kamp mot klockan tillryggalägga en sträcka som är kortare än vid linjelopp. Den cyklist eller det lag som vid målgång förbrukat minst tid blir vinnare. I detta fallet är det snabbast upp till Brudaremossen som är målsättningen.

Eftersnack

Vem körde hårdast? Vem la upp loppet smartast? Vem var helt knäckt? Vem blev kungen av berget (bergakungen)? Varje tävling med självaktning måste självklart ha ett eftersnack. Och med tanke på att detta är det första loppet för säsongen så finns självklart massor att diskutera. Dela med dig på Facebook och Instagram (glöm inte att tagga bilder med #bergakungatempot)

tempolopp karta bergakungatempot

tempolopp banprofil bergakungatempot

Relaterade inlägg

Bergakungatempot

Anmälan till årets tävling

Välkomna till årets jobbigaste tempolopp i Göteborg! När: Onsdagen den 7 september kl. 18.30. Var: Starten går vid GLTK’s lokaler på Töpelsgatan Klasser: Alla med licens samt motion och Nybörjare (barn). Ingen anmälninsavgift. Anmälan Anmäl Läs mer…

Bergakungatempot

Bli en bergakung

Schema Forumtråd Klippkorten för spinningen är nu släppta Vill du bli en bergakung? Ligg steget före med rätt sorts träning! Nyheter spinning Nyhet för i år är att vi byter träningskedja och träningen sprids ut Läs mer…

Hisingen Runt

Anmäl dig till HR & VKR

Anmälan till motionsloppen Västkusten Runt och Hisingen Runt är nu öppen.Loppen går lördag 2014-05-24 och söndag 2014-05-25 Välj mellan 50, 130 eller 280 km. Motionsloppen passar för alla gammal som ung, motionär som elit – Läs mer…